Sosyal Medya

Güncel

AKP’de temayül yoklaması

AK Parti, genel başkan adayını belirlemek için pazartesi günü teşkilata, salı günü de milletvekillerine yönelik temayül yoklaması yapacak. Anadolu Ajansı’na göre, aday gelecek hafta sonuna doğru açıklanacak.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun görevinden çekileceÄŸini açıklamasının ardından; AK Parti, genel baÅŸkan adayını il ve belediye baÅŸkanları ile parti yönetimi ve milletvekillerine soracak.

AK Parti, Ankara Arena Spor Salonu'nda 22 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre öncesi bir taraftan kongre hazırlıklarını sürdürürken, bir taraftan da genel başkan adayını belirlemek için yetkili kurullarıyla istişarede bulunacak.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; pazartesi günü parti genel merkezinde yapılacak GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l BaÅŸkanları toplantısında, TBMM Grup yönetimi, il ve belediye baÅŸkanları, kadın ve gençlik kolları baÅŸkanları ve partinin yetkili kurullarıyla istiÅŸare gerçekleÅŸtirilecek.

Toplantıda, teşkilat üyelerine kongrede genel başkan olarak kimi görmek istedikleri sorulacak ve her üyeden tek bir isim belirtmeleri istenecek.

AK Parti'nin ikinci temayül yoklaması ise salı günü milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Parti genel merkezinde toplanacak olan parti grubuna da genel başkan olarak kimi görmek istedikleri sorulacak.

Aday gelecek hafta sonuna doğru açıklanacak

Partiyi 2. Olağanüstü Büyük Kongre'ye hazırlayan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı koordinatörlüğündeki üst kurul, temayül yoklamalarını değerlendirecek ve önümüzdeki hafta sonuna doğru genel başkan adayını açıklayacak.

Davutoğlu milletvekilleriyle salı günü vedalaşacak

Anadolu Ajansı, AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun, partisinin milletvekilleriyle 17 Mayıs Salı günü vedalaÅŸacağını duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, milletvekillerine gönderdiği yazıda, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere, milletvekillerinin 17 Mayıs Salı günü saat 13.00'te Genel Merkez Konferans Salonu'nda bulunmalarını istedi.

Başbakan Davutoğlu'nun, 22 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gitme kararını açıkladığı 5 Mayıstaki MYK toplantısından sonra, 10 Mayıs Salı günü AK Parti TBMM Grup Toplantısı yapılmamıştı. Grup toplantısı 17 Mayıs Salı günü de yapılmayacak.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.